Yhteystiedot

Kauneuskeskus LUX
Kauppakatu 4
62100 Lapua
041-3692585
luxkauneuskeskus@gmail.com

Nettiajanvaraus:

 

  

 Usein kysytyt kysymykset

AMMATTILAINEN TUO KASVOJESI PARHAAT PIIRTEET ESIIN!

Kestopigmentoinnilla tarkoitetaan kosmeettista tatuointia, millä korostetaan kulmakarvoja, silmän- sekä huultenrajoja ja huultenväriä. Microblading on uusi kestopigmentoinnin menetelmä. Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Siitä on kaksi eri menettelytapa: karvatekniikka eli 6D-tekniikka ja puuteri-tekniikka. Pigmentointia toteutetaan joko koneella joka tikkaa neulalla ihoon tai microblading-tekniikassa käytetyillä viilloilla. Viilloilla tehdyt karvat ovat erittäin ohuita ja näyttävät luonnolliselta.

Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, nimittäin microblading-toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Microblade-tekniikalla oikein tehdyistä kulmista ei muodostu arpia ja ne häviävät ihosta kokonaan n. 1-5 vuoden ajassa. Tämä tarkoittaa, että tulosta täytyy ylläpitää ja päivittää kahden vuoden välein.

Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat; se nopeuttaa aamurutiineja ja helpottaa päivittäistä meikkaamista, mutta näyttää luonnolliselta myös meikittöminä päivinä. Sillä pyritään korostamaan ja parantamaan kasvojen luonnollista muotoa, tietenkin asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Ensimmäinen käsittely tehdään iholle aina kaksi kertaa. Huolellinen suunnittelu etukäteen on tärkeää pigmentoinnin onnistumisen kannalta. Vahvistus on aina välttämätön tasaisen ja pysyvän pigmentoinnin saavuttamiseksi. Vahvistuksella asiakkaalla on vielä mahdollisuus esittää toiveita muodon ja värin suhteen, ja kysyä kulmakarvojen hoidosta.

KUINKA KAUAN MICROBLADING PYSYY?

Microblading kestää iholla noin 1-5 vuotta. Haalistumiseen vaikuttavat yksilölliset tekijät (ikä, ihon tyyppi, ihmisen elämäntavat, kuinka usein hän käy kasvohoidossa ja auringossa jne.) sekä käsiteltävän alueen sijainti. Yleensä Microblading vahvistetaan noin kahden vuoden välein. Suosittelen ottamaan yhteyttä microblading ammattilaiseesi kulmien vahvistuksen vuoksi, ennen kuin pigmentoinnin väri ja muoto ovat kokonaan hävinneet; vahvistaminen tulee edullisemmaksi, sillä tällöin pigmentointia ei tarvitse aloittaa täysin alusta.

KÄSITTELYN KESTO?

Ensimmäiseen pigmentointiin varataan aikaa noin 4-5 tuntia. Malli ja väri suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa sopivaksi. Iholle tehdään esipiirros meikkikynällä, joka asiakkaan hyväksymisen jälkeen vahvistetaan viemällä väriä ihon alle ohuella neulalla. Kestopigmentointi on lähes kivutonta, koska käsiteltävällä alueella käytetään paikallista puudutusta (Huom.: jos olet allerginen puudutusaineille, keskustele vaihtoehdoista tekijän kanssa etukäteen). Pigmentit, joita käytämme ovat turvallisia iholle.

Toimenpiteen ominaisuksina on myös se, että pigmenttiä pannaan ihoon kerroksesta kerrokseen. Vahvistuksen tehdään aikaisintaan viiden viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä, koska ihon palauttamisprosessi kestä noin 28 vrk. Jokaisen iho ottaa väriä vastaan yksilöllisesti eri syvyyden ja värierojen takia, siinä käsittelyjen väliaikana pigmentin väri muuttuu koko ajan, joten jälkikäsittelyssä väriä on tarkoitus tarpeen mukaan lisätä. Samalla asiakas tutustuu ja tottuu kasvojensa muutokseen, sekä oppii kulmakarvojen hoitoa. Vahvistuksen tehdessä tarkistetaan ja korjataan tarvittaessa myös pigmentoinnin muoto.

MILLOIN PIGMENTOINNIN KONSULTOINTIIN?

Konsultointiin tuleminen ei ole pakollista, mutta on joitain tilanteita, joissa etukäteen tapaaminen tekijän kanssa on enemmän kuin suositeltua. Pigmentoinnin konsultointi on sekä asiakasta, että tekijää varten. Sitä on asiakkaan näkökulmasta suositeltava, jos kysymyksiä on paljon. Kaikki epäselvyydet ja huolet on syytä selvittää ennen käsittelyajan varaamista. Konsultoinnissa keskustellaan asiakkaan toivomista asioista, katsellaan värikarttaa ja voidaan suunnitella pigmentoinnin mallia meikillä. Usein katsellaan työnäytekuvia ja jutellaan jälkeisestä kotihoidosta.

ENSIMMÄINEN PIGMENTOINTI

Kaikki mieltä askarruttava on hyvä kysyä ennen ajanvaraamista joko puhelimitse, sähköpostilla tai käydä konsultoinnissa etukäteen. Vaikka tietoa on tarjolla runsaasti, on jokaisella tekijällä omia työtapoja, käytäntöjä, käsiala, erilaisia värejä jne. Vain tutustumalla huolellisesti pigmentointipaikkaan ja tekijään etukäteen voit varmistaa, että pigmentointi on odotustesi mukainen. Esimerkiksi paljon hehkutettua karvatekniikkaa eli 6D-pigmentointia tehdään monessa salongissa, mutta ainoastaan työkuvien perusteella voit varmistua siitä, että puhutte tekijän kanssa samaa kieltä.

Jos olet menossa ennalta tuttuun pigmentointipaikkaan ei konsultointia paikan päällä todennäköisesti tarvitse. Konsultointi voi olla tarpeen, mikäli olet vaihtamassa pigmentointipaikkaa ja haluat varmistua onnistumisesta tai haluat vanhaan pigmentointiin isoakin muutosta.

Konsultointia suositellaan erityisesti jos:

•    Olet erityisen tarkka pigmentoinnin muodosta

  • Pigmentointia voidaan suunnitella meikillä etukäteen.

    Olet erityisen tarkka pigmentoinnin väristä

  • Mitä erikoisempi toivomus, sitä parempi käydä näytillä.

    Jos sinulla on jo tehty pigmentointi ja sinä haluat vaihtaa tekijää vahvistusta varten tai haluat samalla korjata pigmentoinnin muotoa tai väriä.

    Jos pigmentoitavalla alueella on arpi, jota haluat peittää

    Jos olet altistunut allergiselle reaktiolle

PIGMENTOITAVALLA ALUEELLA ON ARPI

Yleensä arvet eivät ole esteenä pigmentoinnille, mutta niihin voi joskus olla hieman hankalampi saada väriä tarttumaan. Teräväreunaiset (viillosta syntyneet) ja paljon koholla olevat arvet voivat olla myös sellaisia, ettei niihin väri tartu juuri ollenkaan. Arpea on hyvä käydä näyttämässä etukäteen, jotta voidaan arvioida värin tarttumista. Esimerkiksi karvatekniikalla tehdyt kulmakarvat voivat arpeutuneella ihoalueella joskus näyttää vähemmän skarpilta kuin vahingoittumattomalla iholla.

Pigmentointia käytetään menetelmänä myös arpien korjaamiseen. Esimerkiksi punertavien arpien ihoa voidaan tasoittaa ihonvärisillä pigmentointiväreillä, mutta tällaiseen on hyvä kysyä lääkäriltä suostumus ennen pigmentoinnin varaamista. Tällaisessa tilanteessa on myös tietenkin välttämätöntä käydä etukäteen konsultoinnissa näyttämässä korjattavaa arpea.

PIGMENTOITAVALLA ALUEELLA ON LUOMI

Luomen päälle ei voi pigmentoida, joten luomen kohdalle on jätettävä pigmentointiin aukko. Esimerkiksi kulmakarvojen tai hyvin hillityn värisen huulipigmentoinnin osalta tämä ei välttämättä haittaa juurikaan, mutta sopivassa kohtaa katkeava silmänrajaus voi olla ikävän näköinen ja vaatia päivittäistä meikillä korjaamista.

SINULLA ON IHON KÄYTTÄYTYMISEEN LIITTYVÄ SAIRAUS TAI HORMONAALINEN TILA

Huomioithan, että pigmentointi voidaan tehdä vain terveelle iholle.

PALJON HAALISTUNUT PIGMENTOINTI

Vanhan pigmentoinnin tummuus ja väri määrittelee paljolti, millaiseen lopputulokseen on mahdollista päästä. Mitä haalistuneempi vanha pigmentointi on, sen enemmän on myös muutoksen varaa. Todella haalistunut pigmentointi saattaa joskus tarvita myös jälkipigmentoinnin. Jälkipigmentoinnin tarpeen mahdollisuus kasvaa aina kun pigmentointia muutetaan paljon. Tilanne, jossa asiakas haluaa kulmapigmentointiinsa vaikkapa puolet lisää paksuutta, on hyvä esimerkki muutoksesta, jossa on tarpeen varautua käymään pigmentoinnissa kaksi kertaa.

EPÄONNISTUNUT PIGMENTOINTI

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjausmahdollisuudet tulisi aina kartoittaa paikan päällä. On hyvä varautua useampaan korjauskertaan, jos sekä muotoa että väriä on korjattava. Edellisessä kappaleessa lukeekin jo muutamia tärkeitä asioita, mutta korjauksessa tulee huomioida etenkin:

  • Pigmentoinnin tummuus

Liian tumman pigmentoinnin vaalentaminen toisella pigmentoinnilla on haasteellista ja onnistuminen epävarmaa. Esimerkiksi mustaa pigmentointia on lähes mahdotonta korjata millään muulla värillä kuin mustalla. Ihonvärisellä pigmentointivärillä voi kuitenkin joskus saada pigmentointia hyvinkin piilotettua tai vaalennettua.

  • Haluttu väri

Värikorjauksia on mahdollista tehdä, mutta esimerkiksi tummansinisistä kulmakarvoista on todella haastavaa saada lämpimän tai vaalean ruskeita. Lopputuloksen tavoitteeksi voisi ottaa vähintään harmaan tai harmaan ruskean. Tämäkin asia riippuu tietenkin siitä, kuinka monta kertaa korjauksessa on valmis käymään.

  • Haluttu lopputulos

Liian tummasta, kauttaaltaan väritetystä kulmakarvasta on lähes mahdotonta saada 6D-pigmentointia. Pigmentoitavien karvojen on oltava korjattavaa pigmentointia tummempia, jos niiden halutaan erottuvan vanhasta pigmentoinnista. On myös mahdollista piirtää liian tumman pigmentoinnin päälle vaaleita karvoja yleisilmeen vaalentamiseksi.

Yleensä symmetriaa on mahdollista korjata tai ainakin parantaa; aina ei kuitenkaan korjattavasta pigmentoinnista ole mahdollista saada täysin symmetristä.

Monesti pigmentoinnin yleisilmettä voidaan jollain tapaa parantaa, mutta korjaukset ovat usein projektiluonteisia eikä yhdellä kerralla aina saada ihmeitä aikaiseksi. Korjaustapoja voi tilanteesta riippuen olla monia. On hyvä miettiä, millaisissa tilanteissa on hyvä tehdä korjauspigmentointi ja milloin voisi olla parempi kääntyä pigmentoinnin poistoja tekevän tahon puoleen. Tähänkin kysymykseen vastauksen voi saada ainoastaan henkilökohtaisessa keskustelussa paikan päällä.